I Jornades Societat i Església des d’una perspectiva històrica


5 i 6 d'abril

La Fundació Mn. Bartomeu Oliver, la Direcció General de Participació i Memòria Democràtica del Govern de les Illes Balears, i l’Ajuntament de Sencelles organitzen les I Jornades Societat i Església des d’una perspectiva històrica, dedicades a l’estudi de la relació entre l’Església i la memòria democràtica. Les jornades es duran a terme els dies 5 i 6 d’abril a Casal de Cultura Can Garau de Sencelles.

Informació i inscripció gratuïta


    Més informació: https://www.fmbartomeuoliver.cat | memoriaiesglesia@fmbartomeuoliver.cat | Pere Fullana Puigserver: 696 991 014 | Jordi LLabrés Sans: 696 664 950 | Rafel Mas Tous: 689 706 919. | Fundació Mn. Bartomeu Oliver C/ de l’Església, 14- 07140 Sencelles
    La Fundació La Fundació Mossèn Bartomeu Oliver, de Sencelles (Mallorca) representa l’esperit tolerant, crític, rigorós i inclusiu que requereix el clima de recerca en tot allò que fa referència a les temàtiques que afecten conjuntament Societat i Església. Per a la organització d’aquestes jornades ha comptat també amb el suport del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la UIB i els Ajuntaments d’Algaida, Bunyola i Palma
    El factor religiós en la història contemporània Un dels objectes d’anàlisi de les jornades és el paper jugat pel factor religiós en el context contemporani, així com l’establiment d’un espai de debat que conjugui diverses perspectives històriques envers una temàtica, tan actual com repleta de visions diferents. Aquestes primeres jornades obren una línia de treball de recerca i de debat entre historiadors interessats a confrontar treballs, aprofundir fonts, transferir coneixements i generar un ambient obert i modern en tot el relacionat amb creences, emocions i accions provocades pel factor religiós en les seves diferents manifestacions.
    El programa El programa de les jornades compta amb la participació d’historiadors locals i d’altres procedents d’àmbits d’investigació: Antonio César Moreno Cantano, de la Universidad Complutense de Madrid; Fra Valentí Serra de Manresa, Caputxí; Miguel Ángel Dionisio Vivas, Escuela de Magisterio ESCUNI; Manel Suárez Salvà, Col·lectiu Recerca; Josep Amengual i Batle, msscc; Bartomeu Garí Salleras, UIB; Margalida Capellà, periodista. Per altra banda, es duran a terme diverses taules rodones, amb la participació de Bartomeu Mestres, Celestí Alomar, Gabriel Alomar, entre d’altres. Així mateix, es projectarà el documental Les campanes tocaren a mort, amb la presència d’Antoni Capellà, director de la filmació. Encara roman obert l’espai de presentació de comunicacions per part dels interessats.