La Fundació col·labora en el documental “Les campanes no tocaren a mort”
18/12/2018
Presentació del llibre de comunicacions de les primeres Jornades d’Estudis Locals
04/01/2019
Show all

Visita nadalenca a Ciutat, organitzada per la Fundació


Aprofitant els dies previs a les festes de Nadal, dia 15 de desembre de 2018 la Fundació, amb la col·laboració de l’associació sencellera “Pou Major”, va organitzar una sortida a Palma per visitar diversos punts.

Seguint les explicacions històriques de Jordi Llabrés i Sans, cronista oficial de Sencelles, es va visitar en primer lloc el betlem del Claustre de Sant Antoniet, format per figures de finals del segle XIX i principis del XX provinents del famosos tallers d’art cristià de la ciutat catalana d’Olot.
Seguidament es van fer dues aturades al tradicional mercat de Sant Tomàs de figuretes de pessebre, a la Plaça Major, i al Monestir de Santa Clara. En aquest darrer lloc es va poder contemplar una bellíssima col·lecció d’escultures marianes, amb una cronologia que va del segle XV al XX. De les peces exposades es feu un especial èmfasi a l’urna barroca que conté un betlem del popular Mestre de les Verges Roses, el mateix autor del betlem històric de la Parròquia de Sencelles. La ruta va acabar al Palau March amb la intenció de visitar el seu betlem napolità, considerat com un dels més importants de tot l’Estat Espanyol i del món. Cal apuntar que la visita a diversos betlems de Palma dirigida pel nostre cronista oficial, ja s’ha convertit en un clàssic quan arriben les festes de Nadal.