Uns goigs dedicats a la Mare de Déu d’Agost, patrocinats per la Fundació
01/10/2019
Visita cultural i literària a Llucmajor
08/10/2019
Show all

Arxiu personal de mossèn Bartomeu Oliver


Amb l’objectiu de posar a l’abast dels investigadors l’arxiu personal de mossèn Bartomeu Oliver i Amengual, el patronat de la Fundació va decidir dipositar aquest fons, per un temps indefinit, a l’Arxiu Municipal de Sencelles. Tota la documentació ha estat convenientment catalogada seguint els criteris arxivístics vigents per part de l’empresa Més Cultura.

L’Arxiu Municipal de Sencelles és el lloc on l’Ajuntament hi recull, conserva, organitza i posa a disposició dels ciutadans els documents que donen testimoni dels esdeveniments ocorreguts al llarg de la història. Dins la categoria dels arxius municipals, el del nostre poble és considerat com un dels més importants de Mallorca, ja que el seu quantiós volum ofereix informació ininterrompuda que avarca des de la mateixa època de la fundació de Sencelles, segle XIII, fins als nostres dies. Amb una vocació constant de créixer, enriquint els seus continguts i oferint unes garanties de conservació òptimes, segueix rebent els documents que es generen en els procediments administratius de les diferents oficines municipals o tots aquells que, per generosa voluntat dels seus propietaris, s’hi dipositin com a deixa particular. Aquest és el cas de l’arxiu personal de mossèn Bartomeu Oliver.

Creiem que amb aquesta cessió, facilitarem que els investigadors i estudiosos de les nostres coses puguin participar de les properes Jornades d’Estudis Locals de Sencelles (novembre de 2019) dedicades, en aquesta edició, a mossèn Bartomeu Oliver i Amengual.