La Fundació edita una estampa de goigs com a recordança de l’Any Llull
27/11/2016
Actes culturals organitzats per la Fundació amb motiu de les festes de Santa Àgueda
08/02/2017
Show all
La Fundació Mossèn Bartomeu Oliver, tothora sensible en la salvaguarda del patrimoni religiós de Sencelles i complint amb una de les seves finalitats fundacionals, promou ara la restauració del retaule antic de Sant Antoni Abat. Aquest és obra de Mateu Lòpez, datat en el segle XVI i es conserva a l’església parroquial de Sant Pere. El Patronat va decidir subvencionar la part més important d’aquesta intervenció tècnica que dirigirà l’acreditada restauradora Maria Montserrat Dezcallar, destinant una partida del seu pressupost.

Per aconseguir pagar la quantitat pressupostada es posa en marxa una campanya de crowdfunding o micromecenatge. Aquest és un mitjà que permet que molta gent es pugui convertir en mecenes de la restauració de patrimoni artístic i històric. L’objectiu es aconseguir unes 200 aportacions simbòliques de 10 euros cada una, que permetran finançar la totalitat de la restauració del retaule.

Les persones que vulguin responsabilitzar-se d’un o varis d’aquests micro finançaments es convertiran en co patrocinadors del projecte, els seus noms seran incorporats en una llista que es col·locarà, per a la posteritat, en el revers del mateix retaule i, que també, apareixerà en el fullet que es publicarà un cop restaurada l’obra. Així mateix el col·lectiu de mecenes seran convidats a fer una visita al taller de restauració mentre el retaule sigui allà, per tal de poder conèixer de primera mà el procés que s’hi durà a terme.

Per explicar millor el projecte s’ha editat un full informatiu, que us adjuntem aquí.
DESCARREGA

QUI SON CONVIDATS A PARTICIPAR EN AQUESTA CAMPANYA?


  • Totes les persones que tenen devoció o estima a Sant Antoni.

  • Els antonis, antònies, tonines... que s’honoren portant el nom d’aquest sant.

  • Els pagesos, ramaders i qualsevol altre persona dedicada als oficis del camp i que tradicionalment s’han encomanat a Sant Antoni.

  • Les persones que estimen i volen preservar el patrimoni històric i artístic de Sencelles.

  • Qualsevol entitat o associació cultural de Sencelles que tingui interès per col·laborar en projectes com aquest.

  • Qualsevol entitat o associació del nostre poble que treballi en defensa i protecció dels animals.