A finals del mes d’octubre s’engegà la trajectòria del Club de Lectors de Sencelles
12/01/2023
Presentació del llibre Comèdia de Santa Àgueda, verge i màrtir 
12/02/2023
Show all

Exposició a Sencelles "Un Nadal de paper. El betlem de retall a Mallorca"

Amb motiu de les festes de Nadal de 2022, la parròquia de Sant Pere de Sencelles, amb la col·laboració de la Fundació Mossèn Bartomeu Oliver i el departament de Cultura de l'Ajuntament de Sencelles, i en el marc de la seva proposta per promoure la cultura, ha organitzat una exposició titulada: “Un Nadal de paper. El betlem de retall a Mallorca”. La mostra s'organitzà com a complement a la visita dels betlems que cada any es munten a la dita església.

A les vitrines de l’exposició s’hi podien contemplar peces que abracen una ampla cronologia: d’ençà del segle XVIII i fins als nostres dies. Si bé la primera part ens introdueia dins la modalitat dels naixements treballats en cartó o paper i la seva vigència actual als països d’Europa, la segona secció ens demostrava com en el segle XIX aquests arribaren a la vila de Sencelles i hi feren fortuna. En aquest sentit hi havia diversos betlems de vitrina composts amb figures de paper i realitzats per monges de diversos monestirs de clausura. En els darrers expositors hi apareixien una rica selecció figures de retall procedents de les col·leccions del Dr. Joan Carulla, del Museu de Sóller, de Pere Terrassa, de la Dra. Elvira González, de l’antic Palau Olesa o del fons de la històrica Impremta Guasp. Totes, datades en els segles XVIII i XIX, conformàven la part més important de l’exposició i cal remarcar que, fins ara, eren totalment inèdites. Són pintades al guaix damunt cartó retallat, seguint procediments artesans.

S’ha editat un petit catàleg per acompanyar aquesta mostra, el qual podreu descarregar en l'apartat de publicacions d'aquest lloc web.