Exposició a Sencelles “Un Nadal de paper. El betlem de retall a Mallorca”
12/01/2023
II Certamen literari Vila de Sencelles de novel·la breu
15/03/2023
Show all


Presentació del llibre Comèdia de Santa Àgueda, verge i màrtir


(Febrer-2022)En el marc de la festa patronal de Sencelles, el passat dia 5 de febrer, la Fundació Mossèn Bartomeu Oliver i l’Ajuntament de Sencelles van presentar el seu darrer treball editorial conjunt. Es tracta d’una posada en valor, estudi i revisió dels texts de la consueta o comèdia que es representà a Sencelles fins l’any 1994 i que versa sobre la vida i martiri de Santa Àgueda. Aquest treball ho devem a l’investigador Ramon Díaz i Villalonga qui ja ha demostrat una ampla trajectòria dins el camp del coneixement del teatre religiós mallorquí. És autor de El teatre hagiogràfic a Mallorca. 1702-1864, presentat arrel de la seva tesi doctoral (1992) i d’un altre estudi precedent que titulà Les representacions de Santa Àgueda: del segle XVI al segle XX. 

L'edició d'aquest llibre ha estat patrocinat pel Consell de Mallorca, departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística.


A l’acte s’hi feu present un nombrós públic, destacant-hi una bona representació de persones que durant les darreres representacions (dècada de 1970 i any 1994) van representar papers protagonistes de l’obra. La taula de presentació va estar ocupada, a més de l’autor, pel batle de l’Ajuntament de Sencelles i a la vegada vicepresident de la Fundació, per la regidora de festes i per Jordi Llabrés, cronista oficial de Sencelles i autor del treball introductori del llibre.