Presentació del tercer volum de la Col·lecció de Monografies de la Fundació
10/02/2016
Presentació del llibre “Sermó de Santa Àgueda”
04/05/2016
Show all
Dissabte dia 9, la seu de la Fundació mossèn Bartomeu Oliver de Sencelles va acollir l'acte de presentació del llibre VOLEU SALES? Original de Bàrbara Duran Bordoy (Editoral Lleonard Muntaner). Aquest es un treball prou acurat que aprofundeix en els orígens, pervivència i recuperació d'una tradició vinculada amb els quintos o salers dels pobles del Llevant, Migjorn i Pla de Mallorca. Aquests, en alguns llocs encara conserven el costum, sovint adaptat a les circumstàncies culturals actuals de sortir a cantar per les cases dels nuclis urbans i també de fora vila per tal de fer una capta de panades, que després serveix per fer un aplec o "bauxa".

En el llibre, l'autora té esment al cas de Sencelles, ara limitat a una mínima expressió. Però la seva investigació ha permes recuperar una lletre i música del tradicional "cant de panades" o "goigs de panades" propis de Sencelles on hi foren recollits en la dècada dels anys 30 del segle passat.

L'acte va conptar amb la presentació de Jordi Llabrés Sans, cronista oficial de la Vila i informant durant la investigació, la intervenció de Duran i la interpretació del cant. S'hi feu present una bona representació de totes les entitats i grups sencellers compromesos en la salvaguarda de la cultura popular i el fet musical tradicional.