Obra de teatre “Mare d’un Poble”
06/02/2016
Presentació del llibre Voleu sales?
18/04/2016
Show all
Dia 6 de febrer de 2016, dins el marc de les festes patronals de Santa Àgueda de Sencelles, l’església parroquial de la mateixa vila acollí l’acte de presentació del tercer volum de la Col·lecció de Monografies de la Fundació Mossèn Bartomeu Oliver. Aquest, recull la transcripció del sermó que va predicar a Sencelles l’any 1899 mossèn Antoni M. Alcover el dia de la mateixa festa.

L’acte, en el que hi va participar un nombrós públic, es va desenvolupar just en el centre del temple, entre la capella de la Patrona i la mateixa trona que ocupà el Canonge de Santa Cirga. Van intervenir mossèn Joan Pons, president de la Fundació Mn. Oliver, el senyor Joan Carles Verd, Batle de Sencelles, la senyora Maria Magdalena Gelabert, Directora Gerent de la Institució Pública Antoni M. Alcover de Manacor, el senyor Jordi Llabrés, cronista oficial de Sencelles i coordinador del treball i mossèn Francesc Vicens qui, juntament amb el seminarista manacorí Joan Miquel Riera fou el que va trobar, casualment, el manuscrit original del sermó entre els papers d’Alcover que es guarden a l’Arxiu del Regne de Mallorca. L’edició del llibre ha estat conjunt entre la fundació que porta el nom del prevere senceller i la institució dedicada a Mossèn Alcover.

Acte seguit fou inaugurada una exposició dedicada a Antoni Maria Alcover, en la que s’hi podien veure fins a deu panells explicatius de la seva vida i les obres que ens va llegar, així com dues vitrines en les que s’hi exposava material documental, bibliogràfic i fotogràfic referent a la relació entre el mateix canonge i el poble de Sencelles.