Mostra de ploms eclesiàstics durant les Jornades d’Estudis Locals de Sencelles
04/12/2017
Benedicció retaule st. Antoni Abat (s. XVI) de Sencelles.
15/01/2018
Show all

Presentació del llibre Contarelles. Rondalles, llegendes i tradicions de Sencelles.


A les portes de les festes de Nadal de 2017, concretament el dia 22 de desembre, en el casal de cultura de Can Garau, tingué lloc l’acte de presentació del llibre Contarelles. Rondalles, llegendes i tradicions de Sencelles. Un nombrós públic s’hi feu present. Aquest, és una nova edició de la Fundació Mossèn Bartomeu Oliver, patrocinada pel Consell de Mallorca i que ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sencelles. El volum recull un bon nombre de relats populars i tradicionals que formen part de l’important patrimoni immaterial de Sencelles i que s’ha anat transmetent, durant segles, de generació en generació. Els autors d’aquest treball son Caterina Maria Aloy Gual, Pere Bergas Llabrés, Antoni Ferragut Mayrata, Aina Llabrés Llabrés, Maria Antònia Llabrés Llabrés, Jordi Llabrés Sans, Ramon Morey Coll, Maria Salas Oliver i Miquel Àngel Torrens Llabrés.
Des del principi aquest projecte es va concebre com un homenatge al reputat pintor senceller Joan Guerra i Oliver, il·lustrant tot el llibre amb pintures i dibuixos seus. La presentació va anar a càrrec de Felip Munar, autor del pròleg, i l’acte va acabar amb l’escenificació, per part d’alguns dels autors, del coverbo Sense Elles de Victorià Ramis de Ayreflor i López-Pinto.
En la vitrina que es podia visitar s’hi exposaren unes mostres dels diferents ploms que es coneixen de Sencelles, unes fotografies dels motlles que durant segles s’empraren per fabricar-los a la nostra parròquia (avui es guarden en el Museu Diocesà de Mallorca) i altres exemples destacats que procedeixen d’altres localitats.
Aquesta mostra acompanyava la comunicació Els ploms eclesiàstics de Sencelles que presentà a les Jornades el sr. Jaume Boada Salom, reconegut investigador de la numismàtica a les Illes Balears i autor de diverses publicacions referents a aquest tema.