Vial dedicat a Mossèn Bartomeu Oliver
04/08/2016
Presentació del monogràfic de la revista Sa Sella dedicat a Can Garrover.
15/10/2016
Show all
Dins el programa d'activitats que el poble de Sencelles va organitzant amb motiu del setè centenari del Beat Ramon Llull, divendres dia 9 de setembre de 2016 es van inaugurar tres exposicions entorn d'aquesta figura cabdal de la història i de la cultura de Mallorca. El punt on convergeixen aquestes mostres és a la Casa de Cultura de Can Garau i les entitats que conjuntament ho han impulsat son la Fundació Mossèn Bartomeu Oliver i l’associació local Sencelles Difusió Cultural. Una de les exposicions, titulada (Re) Lectura de Ramon Llull, pretén apropar al públic jove la figura mallorquina més universal de la cultura catalana a través del que és considerat el primer còmic de la història, el Breviculum de Karlsruhe, i la reinterpretació d'aquestes miniatures medievals que conten la vida de Ramon Llull (1232-1316) a través de l'òptica actual de tretze dibuixants de les Illes Balears. L’altre mostra, l’art de l’Art de Ramon Llull, és una antologia formada per obres de diversos pintors joves i que fan una lectura contemporània de la figura i del llegat de Llull. El material d’aquestes dues exposicions ha estat cedit, temporalment, per la Universitat de les Illes Balears.

La tercera exposició, amb el títol de Petjades de Ramon Llull a Sencelles, és una mostra de diverses peces que posen de manifest la devoció que el poble de Sencelles ha tingut en el Beat, al llarg de la història. S’hi exposen peces de diversa cronologia (entre els segles XVII i XX), llenguatge artístic (pintura i escultura) i procedència. A hores d’ara Ramon Llull és present a les diverses esglésies del municipi (Sencelles, Biniali i Jornets), en el Convent de la Caritat i a altres col·leccions particulars.

Totes aquestes mostres foren presentades en un acte, molt concorregut, en el qual hi intervingué mossèn Rafel Mas, professor de Teologia.