Un altre, i ja son quatre, l’equip d’arqueòlegs que dirigeix Beatriz Palomar i Lua Valenzuela en el jaciment Cova del Camp del Bisbe, tanca la seva campanya d’excavacions amb una jornada de portes obertes, que es dugué a terme dia 20 de maig de 2017. Ha estat una nova etapa plena de troballes, de sorpreses i d’il·lusions per poder seguir en aquest projecte.
Segons les arqueòlogues esmentades, ha estat una campanya “que ha obert nous i recòndits espais que albergaven restes inesperades”, seguint la tònica d’aquests darrers anys. De les troballes més importants d’aquesta edició, cal destacar, una gran quantitat de cereal carbonitzat i dels grans contenidors de ceràmica que servien per emmagatzemar-la. Un altre “aspecte novedós ha estat l’aparició de nombroses mandíbules de bous, cabres, porcs i ovelles”. Tot aquest material, encara que resti a l’espera de ser estudiat amb profunditat, sembla que ens parli de certs rituals funeraris que es realitzarien en aquesta necròpolis, amb cronologia centrada en el Naviforme mig i final, o edat del bronze (1300 anys a.C.)
El jaciment de la Cova del Camp dels Bisbe es troba situat dins una de les propietats de la Fundació Mossèn Bartomeu Oliver i, aquesta, en tot moment ha donat suport al projecta d’excavació i a les campanyes que s’hi han realitzat fins ara. Aquest punt, que com es va demostrant és d’un elevat interès arqueològic, forma part de la Ruta Arqueològica de Sencelles i Costitx. Vos convidem a que visiteu el seu lloc web i que us animeu a visitar-la.
Ruta Arqueològica de Sencelles i Costitx