La Fundació acull el treball de l’equip d’arqueòlegs que treballen a La Cova del Camp del Bisbe.
18/05/2018Classes de reforç de català
30/11/2018
La Fundació organitza una visita cultural a Palma.
Dins el marc de la Fira del Tercer Diumenge de Maig 2018 de Sencelles i coincidint amb el Dia Mundial dels Museus, el passat 19 de maig, la Fundació va organitzar una visita cultural a Palma. Aquesta estava programada amb dues cites concretes carregades d’interès. En primer lloc visitarem l’església conventual de la Mercè, tot coincidint amb els actes commemoratius del vuitè centenari de la fundació de l’orde mendicant dels frares de la Mercè (1218-2018). Aquí i de la mà de Jordi Llabrés i Sans, cronista oficial de Sencelles, vam poder conèixer tot un seguit de referències històriques que uneixen aquella església amb el nostre poble: la introducció a Sencelles de la devoció a la Mare de Déu de la Mercè, el culte a Santa Àgueda, patrona de Sencelles, en aquest lloc de Ciutat i les obres escultòriques que s’hi conserven (Sant Pere Nolasc i la Beata Mariana de Jesús) realitzades pel senceller Antoni Josep Llabrés i Mudoy (1749-1826).
Seguidament el grup es va desplaçar fins al Museu Diocesà de Mallorca, situat a la plata baixa del Palau Episcopal. De la mà de la Doctora Europea en Història de l’Art, Maria Magdalena Cerdà i Garriga vam fer un recorregut per les sales dedicades a l’art medieval, centrant-nos especialment amb una de les figures més interessants del museu, la Mare de Déu de Sencelles. Aquesta imatge datada del segle XIV formava part del patrimoni de la nostra parròquia i els avantpassats l’hi van retre culte en la segona església que hi hagué a Sencelles (1390-1696). Es creu que fou incorporada a l’àmbit expositiu del Diocesà arrel de la seva creació per part del bisbe Pere Joan Campins.
La Doctora Mª M. Cerdà i Garriga és professora de la Universitat de les Illes Balears, llicenciada en Història de l’Art (2004), en Història (2009) i doctora en Història de l’Art (2016) amb la tesis La imatgeria medieval mallorquina (1229-1520). Les seves línees d’investigació es centren en l’estudi de l’escultura i la imatgeria medieval a Mallorca, així com en el col·lectiu d’artesans creadors d’imatges. És autora de diversos treballs i l’any 2017 va participar a les Jornades d’Estudis Locals amb la comunicació “La imatgeria medieval a Sencelles”.